Kul bild

 
 

Barnbarn på besök

 Tidig kväll idag, vi har Maya på besök fredag-söndag.
I morgon bitti ska hon hälsa på de nya hönorna för första gången.
 
En bild från hönshuset i början av året:
 
 

Scilla

 Vår nya lilla höna, Scilla, vill inte gå ut. Hon är lite rädd av sig och jag antar att någon, kanske Lilja, har varit stygg mot henne. Scilla sitter mest inne i redet och trycker, ibland går hon runt på golvet och jag har sett att hon äter och dricker. Hon får ta den tid hon behöver, rätt som det är, så följer hon nog med de andra ut i trädgården.
 
Pärla, vår andra nya höna, följer med de andra nästan hela dagarna.
 
 

Läkarbesök

 Har just kommit hem från doktorn, det är Raynauds sjukdom jag har.
Sökte också för smärtor i höger ansiktshalva och huvudet, det kan vara trigeminus- neuralgi som utlösts av bältrosen som jag hade i december förra året. De tog en massa blodprover och jag fick en telefontid med läkaren nästa torsdag.
 
Hönan som inte ville komma med övriga höns till hönsgården tidigare, ville komma in när jag kom hem efter att det blivit mörkt. Hon höll sig på altanen där det lyser från växtlampan i förrådet, så hon kunde se i alla fall...

Vitt finger

 
Jag har ett finger som ibland blir alldeles vitt (i lampans sken ser det gulaktigt ut):
 
 
Kan det vara Rainauds sjukdom? När blodcirkulationen kommer tillbaka så blir fingret alldeles rött istället. 

Godisburken

 Skulle försöka få in hönsen från trädgården till hönsgården. Lockar med godisburken (majs och jordnötter eller solrosfrön), skakar och skramlar så de hör och då kommer de springande, alla utom Lilja. Det är omöjligt att få in henne med de andra, så jag avvaktar en lång stund. Försöker få ut henne från busken som hon sitter under (deras favorittillhåll), men får jag ut henne från ena sidan, så sticker hon in igen från andra sidan. Hopplöst!
 
Förra gången jag gjorde likadant, fick hon stanna ute i trädgården tills jag kom hem efter ett ärende i stan. Men jag försöker träna henne att följa med när jag vill ha in dem, för det är ju ganska bra att ha dem samlade innanför hägnet. Men idag fick jag ge upp igen!
 

Fjäderdräkterna

Scilla har ganska mycket vitt i fjäderdräkten:
 
 
 
Pärla har mer svart:
 
 
Äggda hade ganska mycket vitt i fjäderdräkten när vi köpte henne 2011, hon var 1 år då:
 
 
Iris och Lilja var nästan helt svarta på ryggen när de kom hit förra året, de var några månader då:
 

Nu har alla blivit vitare och tillsammans med våra nya hönor är de fem svarta och inte helt lätta att känna igen.  Från vänster: Iris, Äggda, Lilja, Blomma, Pärla.
 
 
Pärla och Scilla har ett annat kännetecken också; bruna fläckar på fötterna. 

De nya hönorna

Idag gick tuppen med de båda nya hönorna i hönsgården, ibland en och en och ibland med bägge.
 
 Ikväll satt både Scilla och Pärla bland de andra hönsen på sovpinnarna!
Det innebär nog att de har anslutits till flocken...
 
Det bådar gott!

Pärla och Scilla

 
Nu har jag bestämt mig; Pärla och Scilla heter de nya hönorna!
 

Pärla till vänster och Scilla till höger.
 

Nya hönorna i hönsgården

Efter att ha försökt gå ut på morgonen första dagen, men blivit åthutade, så stannade de inne.
Sedan, när våra gamla höns gick in och hoppade upp på nattpinnarna redan vid 12.30, gick de ut och undersökte hönsgården. De åt och drack lite där också och sedan gick de in vid 14.30.
  
 
 
 
 

Hönan med mest vita fjädrar, har brun hals och har fått något rödaktigt ansikte.
 
Hönan med mest svarta fjädrar har något rödare kam, men inte särskilt röd i ansiktet.
 
De närmar sig nog värpstart i alla fall...
 
 
 
 

Lördagskvällen

 
I lördags hade vi besök av nästan alla familjemedlemmar, Emil kom inte för han var förkyld.
Det är alltid så trevligt att träffas, vi åt mat, chokladkaka och kaffe och umgicks.
 
På eftermiddagen satt de ungdomar som kommit i köket och pratade. Jag tog en bild:
 

Alla sitter med sina mobiler, I-pad och liknande och pratar samtidigt som de är uppkopplade i cyberrymden.
 
Lite senare, efter maten, sitter alla barnbarnen framför datorn:
 

Jag har nog lite svårt att hänga med i den nya teknikvärlden...
 
 
 
 
 

Ny ordning i hönshuset

 
Med nya hönor i hönshuset, blir det lite annan ordning. De nya känner inte till hur man gör här.
 

Picka efter föda kan de i alla fall!
 
 

De ser sig omkring för att få lite koll på den nya verkligheten.
 

Sven-Olle vet inte vilket ben han ska stå på, om han ska gå ut som han brukar ihop med sina vanliga hönor,
eller om han ska stanna kvar inne med de nya hönorna.
 

Även de "gamla" hönorna går ut och in och verkar lite veliga.
 
 

Hönsnamn

Hönsnamn som jag funderar på:
 
Scilla
Pärla
Sippa
Näva
Rosa
Piona
Viva
Asta (Aster)
Dahlia
Edelweiss
Vallma (Vallmo)
Malva
Lotus
Helle (Helleborus)
 
Det finns många blomnamn!
 

Mysbelysning i novembermörkret

 Mysig utebelysning:
 
 

 
 
 

Nya hönor i flocken

 Nu har vi utökat flocken med 2 nya hönor kläckta 9 juni i år:
 
 
Den hönan som har mest svarta fjädrar är ganska lik Äggda och hönan med flest vita fjädrar har brun halskrage, precis som Lilja. Nu ska jag hitta namn åt de nya, blomnamn ska det vara!
 
 
Jag satte dem på allra nedersta pinnen för säkerhets skull. Nu sover de säkert tills jag tänder i morgon bitti, sen hoppas jag att de kommer överens när de ska samsas om golvytan tills de får komma ut kl.08.00.
 
 
De som köpte vår tupp 3 oktober, hade gott om unghönor, så vi hämtade hem två därifrån. Vi ville egentligen köpa en höna redan då, men det är inte så bra att sätta in en ensam höna i en befintlig flock, så därför blev det inte. Men nu har vi ju plats för två hönor till.  Välkomna till oss, hoppas att ni ska trivas!
 
 Tuppen, som är döpt till Kjell, hade blivit ganska stor och vacker, men han är visst lite mesig...

Unghönor

Idag skiner solen och hönsen badar i solen intill huset, de njuter i fulla drag!
 
 I eftermiddag ska vi åka iväg och köpa 2 nya hönor...
 
 
 

Foder

 Nu under vintern har jag ändrat lite i foderstaten:
 
3 delar vete
3 delar korn
4 delar havre
1,5 del solrosfrön
1 del hampafrön
 
Allt ges i hela korn.
Övrig mat får de som vanligt, både blötmat och grönsaker.
Majs får de som godis någon dag i veckan. Majsmjöl får de också ibland i blötmaten.
Blötlagda krossade ärter får de också i blötmaten ca 3 ggr i veckan.
 
Hönsen verkar nöjda med detta.
 
 

Hönsbad

Soliga dagar badar hönsen här intill husväggen: 
 
 

 

Hönsen

Här framför den stora enen håller hönsen ofta till. Under enen har de skydd mot vind och regn: 
 
 
Tofsan, som inte finns hos oss längre, syns längst till vänster i bild.

Tofsan


 
 I morse när jag gick ut i hönshuset för att tända, så låg Tofsan död på golvet!
Stackaren, hon som inte haft det lätt senaste halvåret.
Så just nu är jag lite ledsen...
 
Hoppas att hon har det bra där i hönshimlen!
 
 

 
 
 

Julklappar och surfplatta

 Idag har Emil och jag gjort en del julklappsinköp. Skönt att ha klarat av en del!
 
Jag fick även hjälp att hitta rätt surfplatta, men den var restnoterad och kommer in i slutet av året.
 
 

Szechuanpeppar

Szechuanpeppar används i det kinesiska köket, jag har provat och det är en god krydda.
 
Sichuanpeppar är en krydda som används mycket i det kinesiska kinesiska köket, och då framförallt i matlagning i provinsen Szechuan. Kryddan består av ytterhöljet av en liten frukt från ett flertal växter i släktet Zanthoxylum. Trots namnet är växten ej närbesläktad med vare sig chilipeppar eller vanlig peppar, utan tillhör vinruteväxterna och är närmast släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron.  Det Szechuanesiska köket är särskilt känt för sin heta och bedövande kryddning. (www.wikipedia.org )
 
De åtta kinesiska köken:
Lu (Shandong) · Chuan (Sichuan) · Yang (Jiangsu) · Yue (Guangdong) · Xiang (Hunan) · Min (Fujian) · Hui (Anhui) · Zhe (Zhejiang)
 
Jag blandade Szechuanpeppar med svartpeppar och rostade kryddorna innan jag använde det. Det blir lite variation och annorlunda kryddning och gott var det på min wok igår!
 

Tapper blomma

En tapper blomma som inte ger upp:
 
 
 

Kinesisk mat

 Oj, så mycket nya recept jag har hittat! Jag letar ju efter kinesisk mat och det är så spännande!
 
Idag blir det en wok med fläskkött, kinesisk gräslök, vitlök, ingefära, gul lök, paprika och chili.

Staketet

Staketet som blåste ner under stormen tidigare i höst, har hamnat på plats igen: 
 

Ytterligare ett spännband har satts fast så att det ska stå stadigt tills det satt sig ordentligt.
 

Frost

 
I morse var det -1 grad ute, det är faktiskt lite efterlängtat med lite kallare temperatur!
 
Jag klippte av de sista rosorna och satte in i vas, hoppas att de slår ut.
 
 
För nästan en månad sedan trodde jag att jag hade plockat de sista rosorna för året:
 
 

I hönshuset

Här har Äggda och Iris hittat sina platser för natten: 
 

Och här sitter tuppen med sina övriga hönor:
 
 
När det blir kallare sitter de närmare varandra för att hålla värmen.
 

Asiatisk livsmedelsbutik

 Idag har Emil och jag botaniserat i en nyupptäckt asiatisk matbutik i stan.
 
Det var som en ny värld för mig, de hade allt möjligt att välja på. Expediten, en trevlig kille, fick svara på många frågor; "vad är detta?" och "vad har man det till?". Jag lärde mig mycket nytt! Nu ska jag leta efter kinesiska recept på nätet! Kinesisk gräslök och orostade jordnötter köpte jag med mig hem idag. Emil köpte en hel del: kryddor, chilipasta, chili bl.a. Han lagar genska ofta kinesisk mat.
 
 

Rosen 'Fresia'

Rosen blommar fortfarande: 
 

Jag har ställt lite enekvistar snett upp mot stammen för att skydda i vinter.

Dörrdekoration

 
I lördags gick jag en promenad i skogen och fick se alla träd som föll under stormen. Det låg en hel del tallar, grenar och ruskor och jag tänkte då att jag ska gå dit en dag och plocka lite tallris till en urna att ställa vid ytterdörren. En tallkvist tog jag genast med hem och hängde på dörren:
 
 
 

Skator

 Varje morgon, när jag ställer ut hönsens blötmat, kommer skatorna direkt och vill festa. Så nu står jag kvar tills hönsen har ätit klart för stunden och då tar jag undan maten igen. De snopna skatorna flyger ett par lovar runt grinden, men sen ger de sig av. Senare på förmiddagen ställer jag ut matskålen igen, så får hönsen äta upp allt.
 
Jag vill ju inte mata skatorna!
 
 

Pajfyllning

 Denna fyllning kan användas bara som den är, eller så fyller man den i en förgräddad pajdeg.
 
Pajfyllning med ost-lök- och paprika
 
3-4 ägg
250 g kesella
2 dl riven ost
1 paprika
1 gul eller röd lök
 
 
Fräs den hackade löken i smör, blanda i den hackade paprikan. Tag av från plattan.
Lägg lök-och paprikablandningen i en pajform.
 
Vispa upp äggen, blanda i kesellan och vispa till en slät smet. Blanda i hälften av den rivna osten.
Häll smeten i pajformen och strö över resten av osten.
 
Grädda i ugnen på 225 grader ca 20 minuter.
 
 

Kyckling

Läste krönikan i nst i dag, den var bra tycker jag. Krönikan hittar du här:
  http://hd.se/mer/2013/11/16/ingen-vill-doda-en-kyckling/
 
Visst kostar en KRAV-märkt kyckling mer än en "vanlig" kyckling, men så har den haft ett bättre liv och smakar så mycket bättre. Bosarps kyckling i Skanör är den enda KRAV-märkta producenten i Sverige. Deras kycklingar är avsevärt dyrare, men rör sig fritt utomhus, äter ekologiskt foder och lever i 70 dagar, de industriellt uppfödda lever i 35 dagar. Bjärefågel föder också upp kycklingar på ett liknande sätt.
 
Jag väljer hellre en sådan här kyckling än den "vanliga" till middag.
 
 
http://bjarefagel.com/
 
 
http://www.bosarpkyckling.se/

 


Ljuskronan

Ljuskronan ger hög mysstämning i höstmörkret: 
 
 
Ibland känns det mysigt att kvällen kommer tidigt!
 

Svenskt kött

 
Jag har i dagarna hittat en bra sajt från svenskt kött. Här kan man lära sig hur man använder de olika styckningsdelarna på nöt, gris, lamm och kalv. Massor av recept finns det här också.
 
 www.svensktkott.se

Ruggningen

 Nu har nog ruggningen avtagit, för det ligger inte stora drivor på morgonen:
 
 
Egentligen skulle jag vilja spara en del fjädrar till påskriset... Fast det skulle jag ha tänkt på tidigare när de färggrannaste hönorna ruggade, nu är det mest svarta fjädrar som fälls.

Pizza LCHF

Den här pizzan gör jag då och då. Den är god varm med en pizzasallad eller kall till en soppa.
Pissabotten hittar du här och den fyllning jag brukar använda till ½ sats är:
 
150 g skivad Salami
ca 1 dl tomatsås
1-3 dl riven ost
 
Toppa den förbakade bottnen med tomatsås. Lägg ut salamiskivorna jämnt fördelat och strö över osten.
 
Grädda i 200 grader tills osten smält.
 
 

Pizzasallad som består av strimlad vitkål blandad med egen, inlagd paprika är gott till:
 
 
Hela pizzan innehåller 29 g kolhydrater och räcker till 3-4 personer, vilket blir 7-9,5 g kolhydrater /person.
132 g protein och 281 g fett innehåller hela pizzan också, vilket blir 33-44 g protein och 70-90 g fett /person.

Lunch

Äggröra med burkmakrill och rödlök är gott! 
 
 

Slut på äggen för i år?

 
Nu köper vi kravmärkta ägg varje vecka eftersom hönorna har slutat värpa helt. Vi fick 1 ägg i början av november, men efter det har det inte blivit några! Nu får vi kanske inte egna ägg förrän i februari...
 
Sådana här regniga, råa dagar som idag vill hönsen knappt gå ut. De sitter på farstun eller i dörröppningen och när det blir någon liten lucka i regnandet, då passar de på att ta en liten runda i trädgården. Sedan hoppar de upp på nattpinnarna redan vid 13-tiden, men de behöver nog vilan...
 

Hittills i år har vi fått 605 ägg och det blir 121 ägg/höna i snitt. Man brukar säga att en lantrashöna lägger 130-140 ägg om året, så det verkar lite väl få. Men så har vi ju Äggda som är 3 år och hon lägger nog inte så många. Frågan är hur man ska göra med hönor som inte ger några ägg; till slut är ju alla hönorna gamla och då får vi inga ägg alls... Det är ju trots allt för äggen vi har dem... De flesta som har höns, tar nog bort hönorna efter 3-4 år... Det känns bara så svårt att ta bort en höna som är frisk...
 
Nåja, vi får fundera på det över vintern!
 
 

Ruggning

Under några veckor nu i höst, har flera höns ruggat, det har legat en hel del fjädrar i hönshuset. Förra veckan verkade det tunna ut, men i förrgår låg det ett par små drivor på golvet igen. I går morse fick jag nästan en chock; under Iris på gödselbrädan låg en stor driva med fjädrar och lika många på golvet och i morse var det nästan lika mycket!  Om det fortsätter så här, så är hon snart naken, fläckvis är hon det redan! Och det kan inte vara kul vid denna årstiden! Jag har hört att en del hönor kan fälla alla sina fjädrar på bara några dagar, men det har aldrig hänt här tidigare. Ruggningen brukar hålla på några veckor för våra höns, men tydligen har inte Iris ruggat när de andra gjorde det. Det beror kanske på att hon ruvade och gick med sin kyckling i sommar? Hon hade finfin fjäderdräkt ända tills denna veckan, men nu ruggar hon rejält!
 
Tofsan, som har varit bar på hela ryggen och under vingarna hela sommaren, har snart fått helt ny fjäderdräkt!
Antagligen blev hon av med fjädrarna p.g.a. tuppens hårdhänthet. 
 
Jag har köpt ett par sadlar att använda till våren, som ska skydda de mest utsatta hönorna.
 
Iris med sin kyckling i somras: 
 
 

Vitlök

Jag hade tydligen glömt en vitlök under skörden och den har grott nu: 
 

Jag undrar om det blir något av den till sommaren? Den ska ju helst inte spira nu...

Spenat- och fetapaj

Jag har hittat ett mycket gott recept på www.ivartkok.blogspot.se
 
Spenat- och fetapaj 6 portioner
Pajdeg
1 dl mandelmjöl
1½ dl pofiber
 
½ dl kruskakli
1 nypa salt
100 g smör
1 ägg
 
Fyllning
500 g fryst bladspenat 200 g cream cheese, gärna med vitlök & örter 1 dl crème fraîche 2 vitlöksklyftor 3 ägg
2 dl riven ost 1 paket fetaost 50 g valnötter salt peppar

Blanda de torra ingredienserna till pajdagen. Lägg i smöret skuret i mindre bitar. Mosa eller mixa ihop till en smulig deg, och rör sedan i ägget. Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och ställ kallt i ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 175 grader i 10-12 minuter.
 
Mixa cream cheese, crème fraîche, vitlöksklyftor, salt och peppar till en smet. Knäck i äggen och mixa kort. Rör ner den rivna osten. Tina bladspenaten på låg effekt. Pressa ur så mycket vätska som möjligt hur spenatbladen. Lägg dem i pajskalet. Häll över äggsmeten.
 
Smula över stora bitar av fetaost. Toppa med valnötskärnor som du krossar lätt i handen. Grädda pajen i ugnen ca 25 minuter i 200 grader. Servera med en god grönsallad. 

Pumpa

 Pumpan som vi haft vid entrén i höst, har vi börjat ge av till hönsen. De har inte ätit av den ännu, men det brukar ta ett tag innan de vågr prova ny mat. Visserligen fick de pumpa även förra året, men det är nog ändå som nytt när det ges så sällan. Jag skär ut tårtbitar och serverar dem på marken.
 
 

Det händer någon gång på sommaren att de får melon serverad så här och det går åt!

Pappa

 Till min älskade pappa!
 
Under hela min barndom var det du som visste bäst. Om det var något jag undrade över, så var det bara att fråga dig.  Du hade alla svaren! Du tog hand om oss alla i familjen på det bästa sätt du kunde i alla lägen!
 
Varje sommar åkte hela familjen bil till ditt barndomshem i Sporrkullen. Du sjöng i bilen, jag minns särskilt låten 'Nu ska hela rasket rivas, nu ska hela rasket bort, nu ska 34:an i himlen in'. Vi sjöng så klart med, det var svårt att låta bli, det blev en glad stämning! Farmor var helt underbar och blev så glad att se oss. Vi drack alltid hemlagad saft till hembakta kakor och bullar. Det var så härligt att vara där på landet, med utedass och jordkällare. Vi plockade frukt i trädgården och sköt luftgevär mot pricktavlan på vedbon. Det var semester det!
 
Du jobbade och slet, förutom ditt vanliga jobb som flygtekniker, sydde du fotbollar. Du och mamma ville så gärna att vi skulle skaffa ett hus. Så snart räckte pengarna till en tomt och där röjde du undan träd och buskar och sen byggdes huset. Alla var glada och du jobbade på, fotbollarna byttes mot försäljning av försäkringar. När vi flyttat in, byggde du den låga, fina muren ut till gatan. Du byggde staket mot grannen och anlade trädgården. Så småningom byggde du uterummet. Allt det gjorde du för familjen. Jag var så stolt över dig, pappa!
 
Några år senare började vi bygga vårt hus och du var med och hjälpte till så mycket du kunde och hann. Du kunde ju så mycket! Var det något vi undrade över, så var det bara att fråga dig. Tack för all hjälp!
 
Du var en riktig arbetsmyra och hade alltid nya projekt på gång. Du har lärt mig så mycket och jag är, liksom du varit, en "göra-människa". Jag är så glad och tacksam över att just du var min pappa! Jag älskar dig!
 
Nu är du borta och jag saknar dig. Men du lever ju kvar i mig, vi är lite lika, du och jag!
 
Tack för allt!
 
 

Fars dag

 Idag är det Fars dag, det är första året som jag inte har en far att grattulera!
 
Saknar dig pappa!
 
 

Frökex

I går bakade jag frökex, det är så gott till ost.
 

Receptet hittar du här:
 
http://ankispassion.blogg.se/2012/february/frokexfroknacke.html
 
 
 

Julklappar

 Vi har alltid tomte på julafton, åtminstone när det är barn med.
 
Julklappsbekymmerna har vi dragit ner på de senaste åren, numera drar vi vuxna lott om vem vi ska ge julklapp. Så alla får var sin paket och det är kul att ändå ha kvar traditionen med julklappar. Tidigare var det fullt upp hela december för att hitta någon paket till var och en, nu blir det bara en enda julklapp att köpa. Vi brukar låta det vara hemligt vem som ska ge till vem, så det är också en kul grej på julafton, att gissa vem som gett paketet.
 
Barnen får så klart julklappar som vanligt! Och i år ska alla våra barnbarn fira här!
 
 Lottdragningen ska vara klar denna helgen.
 
 
 
 
 

Amaryllis

 Amaryllislökarna har legat invirade i tidningspapper i svalen i ca 8 veckor och är nu planterade i krukor med vanlig plantjord. 1/3 av löken hamnade ovan jord och så genomvattnade jag jorden, ställde dem varmt och mörkt. När knopparna visar sig, tar jag fram dem i ljuset och vattnar lite försiktigt.
 
Nu är det bara att hoppas att alla 4 lökarna vill blomma...
 
En är vit, en röd, en polkagrisrandig och den sista vet jag inte vilken färg det blir eftersom etiketten var borta.
 
 
Så här fint blommade den randiga förra året:
 
 

Frosten

Vi har haft en fantastiskt varm höst i år, en enda gång har vi haft frost hittills.
 
Kalle frost var framme första gången för några veckor sedan och nöp lite i grönkålen: 
 

Sen lämnade han sina spår på marken:
 
 
Grönkålen äter hönsen av varje dag...
 

Odling 2014

 Jag har börjat planera för odlingen 2014:
 
I växthuset:
2 gurkplantor
4 paprikaplantor
2 chiliplantor
1 melonplanta Sugar Baby
Malabarspenat
 
Friland:
4 grönkål, 2 broccoli, 4 blomkål, 4 vitkål
kålrabbi, kålrot, rotselleri
palsternacka, morot, rödbeta
gul lök, röd lök, vitlök
 majs, kronärtskocka
potatis, bara för tidig skörd
6 västeråsgurka
3 squash, 1 pumpa
spenat, isbergsallat, romansallat
dill, persilja
salladskål
 Ev. vete (mest för att prova)
 
Tomater vill jag inte odla eftersom jag fått potatisbladmögel och brunröta. Provar att låta bli, men det blir svårt. Skulle ändå något frö ha självsått sig, så kanske att jag låter en planta gå fram...
 
Grönkål och majs (och ev. vete) är mest till hönsen.
Spenat odlar jag bara tidigt på våren och fryser in, det är gott att ha inför vintern.
 
Kålen ska jag så senare än vanligt, kanske i april, för att få den skördeklar i september.
 
Slanggurka sår jag i två omgångar, april och juni.
 
Jag behöver köpa frön av gul lök, chili, spetspaprika, slanggurka, blomkål, broccoli, grönkål, majs, squash, salladskål.

Morgonpromenad

 Morgonpromenader är något visst, jag möter dagen och blir postitvt laddad:
 

Skådespel på himlen!

Tidig kväll

Nu går hönsen in för natten redan vid 14.30-tiden.
 
 Blomma brukar vara först upp på nattpinnen:
 
 

Pumpa

 Nu har snart min egenodlade pumpa gjort sitt som prydnad och då ska hönsen få äta upp den:
 
 

Cattleya

Kattleyan har varit på sommarsemester i växthuset och nu blommar den som tack för det: 
 
 

Minneslunden

Efter minnesgudstjänsten tog vi en runda på kyrkogården och minneslunden:
 
 
 

 

Minnesgudstjänst

 I kväll 18.00 ska min bror och jag gå på minnesgudstjänst i Heliga korsets kapell.
Det var där vi hade pappas begravning 14 februari i år.
 
I samband med detta gör vi ett besök på minneslunden också.
 
Saknar min käre pappa...
 
♥             ∞            ♥

Sallad på lök, morot, paprika och gurka

 Gjorde en jättegodsallad häromdagen:
 
1 morot
½ gurka
½ paprika
½ rödlök
 
Skala morot och lök. Strimla lök och paprika tunt. Strimla morot och gurka genom att skala dem med potatisskalare. Blanda ihop allt i en skål och krydda med örtsalt.
 
Klart!

Promenad vid havet

En härlig höstdag vid havet:
 
 
 
 
 
Jag är så tacksam att jag får leva i paradiset! 
 

RSS 2.0