Picnic vid stranden

I dag cyklade vi till stan (8 km), köpte rostbiffsbaguetter, cyklade hemåt ca 7 km och där gick vi ner till stranden och satt på stenarna alldeles nere vid vattnet och åt vår picnic. Så härligt väder; 12 grader och alldeles stilla, visserligen molnigt, men underbart skönt! Just där vi satt, känns det som om man kommer undan från världen, tiden står stilla. Så härligt!

Tack Universum!


Amaryllis

I dag har jag planterat 10 amaryllislökar. De har vilat 8-10 veckor i svalen, men nu står de fint i var sin kruka och har fått flytta in i värmen. De står dock fortfarande mörkt och ska så göra tills man börjar se knopp eller blad. Jag hoppas förstås på 10 knoppar!

Vitlök

Ja, nu har jag satt ca 55 vitlöksklyftor i jorden! De ska rota sig innan vintern och börja växa till våren.
Härligt att nästa års odling redan börjat!

Vi har haft barnbarnet på besök i dag

Vilken lycka att umgås med 5-åriga barnbarnet!

Här har han samlat tång på stranden till mormors kompost:

Barnbarnet har samlat tång till mormor

Det blir finfin gödning!


Mitt inomhus-växthusI detta akvarium brukar jag förkultivera på våren. Nu har jag basilika och några sticklingar här. Ljuset är tänt ca 12 timmar/dygn.

Ett under!

Hemma har vi en inramad bild på vårt väntade barnbarn, en bild från ultraljudet i v.19 (tror jag). Vår yngsta dotter och hennes sambo väntar barn i slutet av februari och vi väntar vårt andra barnbarn. På bilden kan man se huvudet, armen och handen och man kan t.o.m. se fingrarna! Det ser ut som att han/hon suger på tummen.

Som att få en bild av framtiden!

Och tänk vilket under det är varje gång ett barn blir till!

Tack Universum!

ÄppleskördMager skörd av Ingrid Marie i år!

Frost

I morse var det -2 grader! Nu är det dags att ta in fikonträdet och fuchsiorna!

Växthuset i gryningen

Extraljus behövs vintertid.Lampan är tänd dagligen ca 06 - 12.
Jag håller minst 5 - 7 grader varmt med hjälp av värmefläkt.


Campanula

Nu blommar campanulan igen! Härligt att få en extra glimt av sommar!

Campanula blommar igen!

Kärleksört

Så himla synd att blommorna lägger sig ner! Det hade varit så himla effektfullt om de stod upp i samlad trupp!
Jag ska försöka komma ihåg att sätta blomstöd runt om nästa år.


Kronprinsessan Margareta, sommarens sista ros


Hungriga fåglar

Jag hade 2 stora solrosor i sommar, ca 170 cm höga och blomman var större än pizzatallrikar! Det blir ju ganska många solrosfrön i en sådan, men redan nu är alla frön uppätna!


Promenad längs havet

Jag är lyckligt lottad som bor så här:Vid denna bryggan har våra barn badat en hel del:Det är så vackert här!Jag uppskattar verkligen att promenera här!Vid stranden i Skepparkroken har vi också badat en hel del.Tack Universum för att jag får vara en del av detta!

Så vackert!

Solen går ner:Vacker vy!Jag blir stum!
TACK UNIVERSUM!

Vinterbonat!Här blev det väldigt varmt i dag, som tur är går det att vädra!Bougainvillea, passionsfrukt, klockmalva, citronträd med frukter, kanelbasilika
taklök, pelargon, sticklingarHängpelargon, livsträd, mårbacka pelargon, gräslök, rosmarin, sticklingarFrösådd citron samsas med lobelia. Citronen är ca 5 år och kan med
mycket tur blomma nästa år, jag hoppas!

Nedklippt sparrisTog en bild i dimman i morse. Sparris är en av de bästa grönsakerna i min trädgård! April, maj och juni njuter vi av denna delikatess och sedan får den vara i fred och hämta nya krafter under sommaren. Nu är det dags för vintervilan, ca 20 cm stjälk lämnar jag kvar i marken, mest för att markera var den kan förväntas komma upp till våren.

Min 3-åriga frösådda ros
Mårbacka pelargon


Växthuset snart vinterbonatLampan är på plats och de flesta växterna!

MakrillfrukostDagens frukost!

LivsträdLivsträdet är nedklippt för att få bättre plats i övervintringstältet!

Ska salladskålen hinna bli klar innan frost?Hoppas att den växer på och knyter ihop huvudet snabbt!

Härliga dagar

Underbart väder! Gick en promenad i skogen och nere vid havet, det är fantastiskt att se sådana vyer!

I kväll ska det förhoppningsvis bli en promenad till och då med yngsta dottern! Härligt!

Rent växthus

I helgen har vi städat växthuset invändigt. Dessutom började vi vinterbona med bubbelplast, 2/5 av växthuset ska bubblas och 3 sidor är klara. Sen ska vi ha en frigolitskiva på golvet som är 10 cm tjock och 120x240 cm. Till sist ska 4:e väggen fästas i den andra bubbelplasten och ha en skarv på mitten, där man kan öppna. En växthuslampa i taket ska vi också ha, som ska ge extra ljus ca 5 timmar/dygn. En värmefläkt som håller minst 5 grader ska också stå där inne. Sen är det dags att flytta in alla växter: fikon, citron, passion, pepino, physalis, livsträd, mårbacka, hängpelargon, bougainvillea, gräslök och kanske någon till som jag glömt.

RSS 2.0