Frökex
Jag har hittat ett bra recept hos www.josefinelchf.com och har fått lov att kopiera det här (jag har ändrat något i det)
Jag brukar baka dessa och har dem som kex till ost.
Jag brukar baka dessa och har dem som kex till ost.
Recept:
- 100 gram solroskärnor
- 100 gram pumpakärnor
- 1 1/2 dl linfrö
- 50 gram sesamfrön
- 50 gram kruskakli
- 2 msk fiberhusk
- 1/2 msk salt
- 5 deciliter vatten
Blanda ihop alla ingredienser och låt sedan stå och svälla i en kvart. Dela smeten i två delar och kavla ut på bakplåtspapper till ett tunt lager, skär till lagom stora knäckebitar och grädda nere i ugnen på 150 - 170 grader i 1 timme.
Jag brukar ställa båda plåtarna i ugnen samtidigt, den ena under den andra och sen låter jag dem byta plats efter ½ timme.
Tunna och frasiga blir de och GODA!
Så här ser de ut ogräddade:
Och så här ser de ut efter 1 timme i ugnen:
Kommentarer
Trackback