Tar det aldrig slut?!

I onsdags blev jag undersökt av öronläkare. Han kunde konstatera att jag inte har kristallsjukan, men han tror att det kan vara något med balansnerven. Jag ska komma på ett balanstest nästa vecka och därefter ringer han mig.
 
På torsdagen tyckte jag att jag mådde ganska bra, så jag tog en promenad.  När jag var nästan hemma, blev jag nästan svimfärdig och fick sätta mig och vila på en mur innan jag kom hem. Det gick ganska fort över och jag mådde bättre igen.
 
På eftermiddagen var döttrarna och ett barnbarn på besök, vi sitter vid köksbordet och pratar och plötsligt blev jag alldeles matt igen! Jag fick gå in i vilfåtöljen och vila. Denna gången tog det lite längre stund att hämta sig.
 
Sen åt Kjell och jag kvällsmat efter att barn och barnbarn åkt hem och därefter satte vi oss vid tvn. Plötsligt kände jag som om något i magen gick sönder och jag gick till toaletten. På väg dit svartnade det för ögonen en aning, jag satte mig på toan och gjorde vad jag skulle. Så svartnade det för ögonen, jag var nära att svimma, så jag la mig snabbt ner på golvet. När jag låg där, kände jag att jag måste upp på toan igen. Kjell hjälpte mig upp och sen måste jag ner för att inte svimma. Så här höll jag på 4-6 gånger och varje gång var jag mycket nära att svimma!
 
Till sist kände jag att jag kanske kunde ta mig in till soffan igen och eftersom jag kände att det måste vara något allvarligt, så ringde jag 1177, sjukvårdsupplysningen, och där sa de att jag skulle ringa 112. Det gjorde jag och ambulansen kom, efter en undersökning körde de mig till akuten i Helsingborg. 21.10 hamnade jag på en bår i ett rum, man kopplade upp ekg-övervakning och sen fick jag vänta på doktorn till 00.10. 
 
Efter en noggrann undersökning, en magnetröntgen av huvudet och halskärlsröntgen med kontrast, kunde jag 02,10 flytta över i en säng för att kunna sova lite bekvämare eftersom jag skulle stanna till morgonen. Jag sov lite till och från 02.30 -05.30.
 
Doktorn kom in till mig 07.30 och berättade att röntgen såg bra ut och man kan inte hitta något som förklarar mina symtom, hennes undersökning visade inget hellre och eftersom jag faktiskt mår bättre, så får jag åka hem. Hon tycker också att jag behöver fortsätta utredningen på min Vårdcentral.
 
Doktorn sa också att man på röntgen kunde se små förträngningar i vissa kärl. Hon tyckte att man på VC bör kolla mina blodfetter med tanke på detta.
 
På vägen hem, fick jag möjlighet att träffa min läkare på VC och påbörjade den fortsatta utredningen. Så kanske jag till slut får veta vad som egentligen hänt!
 
Idag har jag mått riktigt bra, jag är trött, men inte matt.
 

Fortfarande sjuk

I fredags åkte jag till vårdcentralen eftersom yrsel och illamående inte ger med sig. Doktorn kunde inte ställa någon diagnos, men han gjorde en undersökning, kollade ekg och tog lite blodprover. Vad gäller yrseln visade ingenting något på det, men jag hade högt blodtryck. För 1 år sedan hade jag något förhöjt tryck, 140/90 och nu var det 160/105 och dessutom kunde han tydligen se på ekg att hjärtat var förstorat och det tyder på att jag haft högt blodtryck under en längre tid. Han ordinerade en blodtrycksmedicin som jag ska ta 1 tablett på morgonen. Tabletten är också vätskedrivande.
Han sa att yrseln kan bero på att jag hade virus på balansnerven, eller möjligen att jag haft en liiiten propp i lillhjärnan och att om jag blev sämre i helgen, skulle jag åka in på akuten.
 
I går eftermiddag ökade yrseln och emellanåt även illamåendet och jag var helt matt och orkeslös. Åkte till akuten och kom genast in på en bår, jag kunde knappt gå då. Det togs ekg och blodprov och de satte en kanyl i armen.Så kom doktorn in, en kvinnlig yngre läkare och hon var mycket noggrann i sin undersökning av mig.
Jag fick berätta att jag har haft kristallsjukan en gång, men den här yrseln var ju inte alls samma. Hon sa att yrseln kan vara olika beroende på var i båggångarna kristallerna sitter. Hon skrev en akutremiss till öronläkare, eftersom de inte finns tillgängliga under helgen. Jag fick åka hem igen eftersom de inte kan behandla mig.
Om jag fick några nya symptom, skulle jag åka in igen.
 
Jag mådde riktigt dåligt hela kvällen, men sov bra hela natten. När jag vaknade i morse mådde jag först bra, men efter bara några minuter kom yrsel och illamående tillbaka. Och jag orkade ingenting! Bara att gå upp, klä på mig och fixa lite frukost, fick mig helt matt!
 
Idag har jag varit i så dåligt skick att jag undrade hur detta skulle sluta... Jag försökte ändå att fixa lite enkel mat till lunch, jag fick göra det i små etapper. Jag satte mig och åt, men innan jag ätit klart fick jag gå in och lägga mig, så trött blev jag! Slutligen gick jag tillbaks och åt färdigt. Sen satte jag mig i soffan en stund. Och helt plötsligt märkte jag att yrseln bara försvann!!! Jag var fortfarande orkeslös, men inte yr.
 
Märkligt, men skönt förstås, att yrseln försvann så plötsligt!
 
Jag sov en stund eftersom jag fortfarande var matt och yrseln har inte kommit tillbaka nu 2 timmar senare!
 
 

Sjuk

Igår morse vaknade jag av en fruktansvärd yrsel, jag kunde inte gå så Kjell fick hjälpa mig ut på toaletten. Efter det mådde jag illa och kräktes hela förmiddagen. Sov mesta delen av dagen. Kräktes igen efter att ha provat att sitta uppe en stund och sedan blev jag kvar i sängen.
 
Idag har jag inte varit lika yr, jag kan gå själv med hjälp av väggarna som stöd i början, men nu i eftermiddag går jag utan att hålla i mig. Men jag har till och från en fruktansvärd huvudvärk!
 
Jag hoppas att det blir bra tills i morgon...

Föräldrar-barn

Fick detta från Tommy P.A. Larsson idag och vill gärna vidarebefordra det här:
 
http://www.tommypalarsson.se/morrharet-nr105-sluta-hata-dina-foraldrar-och-bli-vuxen.php 

Höstens färger

Nu är det så himla vackra färger i naturen:
 
 
Hösten är så härlig! Jag älskar färgerna och den lite krispiga luften, men även regnet och blåsten!
Och så är det ganska mysigt med långa, mörka kvällar!
 
Det är gott att laga soppor och köttgrytor till middag också!

Sparris

Sparrisen har sugit näring ända sedan midsommar och börjar nu gulna. Snart är det dags att klippa ner den.
 
 

Agave

Nu är det dags att ställa undan Agave på sin övervintringsplats intill väggen i den varmaste hörnan i trädgården. Förra året gick det bra och jag hoppas att det ska gå bra i år också!
 
 

Höst

Nu är det höst och det är tid att tömma växthuset. Jag har börjat bära in en del växter som ska övervintra inomhus, som några små pelargoner, en begonia, en Limonella och en Calamondin.
 
Ett stort citronträd ska övervintra i förrådet, liksom ett livsträd, en oliv, en parasollsäv, en asblomma, två stora Mårbacka pelargoner, två små Agave och en physalis.
 
När vi var i Kroatien tog jag två sticklingar av oliv, som jag har planterat och dessa står inomhus i ett fönster.
 
När växthuset är tömt, ska det skuras rent.
 
I trädgården ska det också städas, en del visset ska bort, altan och gångar sopas, stuprännor rensas, ledbelysningar plockas in. Och sen är det dags att städa i hönshuset igen.
 
Efter det ska det storstädas inne.

Kiwi

Nu har jag flyttat kiwin. Den blir mycket större än jag kunde föreställa mig, så den skuggar hela växthuset. Nu ska den få växa där det borttagna persikoträdet stod. Till våren ska vi fixa någon sorts spaljé som den kan klättra på. På motsatta sidan av altanen har vi en vinstock intill väggen och vi ska dra ståltrådar därifrån i takhöjd bort till spaljén och skapar på så sätt ett sommartak av druvor. Det kan nog bli vackert!
 
Förra året var kiwin så här stor:
 
I år har den vuxit jättemycket och är mer än dubbelt så stor. Jag klippte ner den lite vid flytten och trots att jag vattnade jättemycket, så har den börjat vissna. Jag hoppas att den tar sig igen till våren...
 
 
 

Kroatien

Lite bilder från vår Kroatienresa:
 
 
 
 
 
 

Kryssantemum

Kryssantemum har växt här i 3-4 år nu:
 
 

Grönkålen

Grönkålen har växt sig större än nånsin! Hönsen äter av den varje dag:
 
 
 

RSS 2.0