Stolt fjällskivling


En tapper nyponrosRosen kämpar på trots att det är höst!

HöstpromenadI dag blev det en promenad i härligt höstväder! Det känns underbart att gå nere vid havet och kunna se ända till Kullen! I skogen hittade jag några kantareller också och de ska bli till sås i morgon. Tack Universum!

Kall natt

Nu börjar det bli kalla nätter och en del blommor måste inomhus för att inte riskera att få frost. Fuchsiorna får stå ute tills frosten kommer coh då klipper jag ner dem lite och tar av alla blad och blommor innan jag sätter in dem i förrådet där de ska stå mörkt och svalt i vinter.

Dagens svampskördStolt fjällskivling och kantareller. Jag tror aldrig att jag har lagat till fjällskivling tidigare, så jag får söka recept på nätet. Det kan nog bli gott!

Middagen i går

Maten i går blev någorlunda lyckad trots allt! Alla åt och blev mätta!

Misslyckande i köket

Gjorde laxpudding till middag, förberedde springformen med lax, grönsaker och potatis. Lite senare vispades 6 ägg med 5 dl gräddmjölk och hällde detta över i formen. Och så visar det sig att formen inte höll tätt, så det rann igenom!!! Jag fick snabbt lyft formen över diskbänken, upp med en annan, större form ur lådan och så över med springformen i den. Äggstanning över diskbänk, spis och golv! Men jag fick in laxpuddingen i dubbla formar i ugnen och där står den nu. Jag kan bara hoppas att maten ändå går att äta! Typiskt att det skulle hända i dag när vi ska ha gäster! Den formen har alltid hållit tätt innan, men efter detta så åker den i sopen!

Brittsommardag

Tänk, vilken härlig dag jag fick i dag! En långpromenad med barnbarnet i helt underbart väder, han på sin cykel och jag på mina fötter! Vilken lycka att få tillbringa en eftermiddag tillsammans med denne underbara 5-åring! Vi plockade nypon och vildäpplen, vi matade änderna i ån och såg på när skogsvårdsstyrelsen fällde ett par döda träd. Vi blåste i "gräsflöjter" och pratade om livet! Tack, kära barnbarn!

Hösthallon

Jag har precis varit ute och plockat en handfull hösthallon. Det är kanske inte så mycket, men jag får i varje fall så det räcker till yoghurten varje morgon och det är jag så tacksam för!


Skörd

Nu är alla spetspaprikor skördade och upphängda för att mogna färdigt.

De sista morötterna åkte i grytan i dag och en stor rotselleri gick samma öde till mötes. Köttgrytan blev jättegod!

En hel del tomater på friland är också upphängda i växthuset för att mogna så småningom.

Det är härligt med köksträdgård!

Mitt frösådda citronträdJag satte en kärna för ca 4-5 år sedan och nu hoppas jag på frukt! Det lär ska kunna bli frukt efter 5-50 år!
Jag har tänkt att låta det stå ute i höstvädret tills det närmar sig frost och hoppas att det främjar knoppsättning till våren.

Höststämning

I dag är det verkligen höststämning ute, ja, även inne för den delen! Även om hösten är den bästa årstiden för mig, så vill jag inte den ska börja redan! Men det kommer kanske fler brittsommardagar som den i går!

Lyxfrukost i dag!Tunn brödskiva, majonnäs, rökt lax, räkor, tomat, gurka, purjolök och lite dill.

Sommarvecka i september

Som på beställning kommer det en bonus sommarvecka! Passar utmärkt för de sista tomaterna och de långsamma paprikorna som håller på att mogna i växthuset. Snart är det dags att höststäda och då ska växthuset tömmas!

Ett stort tack till universum!

Omplantering

Aloe vera blev omplanterad och hamnade på fönsterbrädan i dag. Nu har jag tagit in alla krukväxter, nätterna har börjat bli ganska kalla!

Årets lökskördSkörden blev mindre än vanligt, men det beror på att jag i år har frösått det mesta av löken i stället för att använda sättlök. Jag är positivt överraskad, för löken som jag förkultiverat, blev lika stor som den av sättlök!

ÄnglatrumpetVilken doft! Helt underbar!

Tomater i stora klasar!
AubergineSnart skördeklar! Härligt med egen aubergine!

Hösthallonen har börjat mogna


Nyponskörd


Dagens skörd


Plommon


RSS 2.0