Rådjur och fasaner

Salladskålen hann inte bli klar innan frosten, rådjuren och fasanerna åt upp den! Men de behöver ju också mat!


10 minusgrader!

I morse var det rejält kallt, -10 grader och nordanvind som gör det riktigt bistert!

I går handlade jag mina sista julklappar! Skönt att slippa julrushen, jag har i alla år tidigare varit ute lite väl sent, liksom så många andra!

   

Planering

Nu är det snart dags att planera nästa säsongs odling. Beställa fröer, ordna var alla grönsaker ska växa i köksträdgårdens 4-åriga växtföljd och vilka grönsaker som ska odlas i växthuset.


1:A ADVENT

Så har det då blivit adventstid. Det är en härlig tid, tycker jag!

Margueriterna i vasen kommer från en planta på övervintring i växthuset, den blommar just nu för andra gången i år!


Snön ligger vit på taken...

Så har då snön kommit och även lite minusgrader... Vinter är det i vaje fall!

I dag var Emma och jag på Familia, jag köpte en julklapp, lite strumpor och mat på City Gross. Jag har faktiskt redan köpt de flesta julklapparna för i år, det är nog rekordtidigt! Känns skönt att slippa ut och slåss i butikerna dagarna innan julhelgen!

Grå novemberdag

I dag är det verkligen en riktigt grå novemberdag! Typisk dag i en typisk månad! November är en av de tråkigaste månader jag vet. Fast i år har det faktiskt varit många fina dagar!


Sommarblommor

Sommarblommor på övervintring:

      

De ser ut att kunna klara sig över vintern. De blommar fortfarande lika fint!

Så vacker!

Mårbacka blommar så här vackert i november:


Citron

Citroner tar tid på sig att mogna! Jag hoppas bara att frukterna sitter kvar hela vintern, så de kan mogna till våren/sommaren. Den har det lite svalt på övervintringsplatsen, den hade kanske mått bättre inomhus. Då hade frukterna fortsatt att växa och mogna under vintern, men jag är rädd att få ohyra på den och det är torrare luft inne också. Jag tror att jag ska köpa ett citronträd till och ska då ha en inne och en i växthuset på vintern.


Vitlök i växthuset

Vitlök på tillväxt:


Vackert höstväder

I dag har det blåst rejält, men solen värmde.


Lite vinterväder

I dag var det -2 grader på morgonen och nu på förmiddagen skiner solen!

I dag får jag besök av bägge döttrarna och barnbarnet.

Familjeträff

I går samlades hela familjen här hemma; alla 4 barnen med respektive och vårt barnbarn. Vi åt kycklingpaj, en rätt som vi ofta åt vid festligare tillfällen under barnens uppväxt. Det värmer i mammahjärtat när hela familjen är samlad! Ett stort TACK till er alla!


Höstväder

I dag blev det 2 promenader, en på morgonen och en på eftermiddagen! Jag tycker om hösten, alla dessa härliga färger! Jag gillar blåsten som i dag, men även regn och rusk!

Tack, Universum, för dessa väderväxlingar!

Väla köpcenter

I dag har jag varit på Väla tillsammans med de bägge yngsta barnen. Jag handlade inte mycket, det blev bara en vaxduk till köket, men jag har kollat upp lite och fått en massa julklappstips. Ska fundera några dagar och sedan blir det julklappshandel i god tid innan jul. Det är skönt att vara ute i tid!RSS 2.0