Indiska blomkålsbollar med sambalmajonnäs
Hittade ett recept på dessa blomkålsbollar i julnumret av Matkärlek:
Ca 25 st.
1 blomkålshuvud Ca 700 g
1 tsk spiskummin
1 tsk fiberhusk
1 dl kokosnötmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk finriven ingefära
2 tsk sambal oelek
½ dl färsk mynta eller koriander
2 ägg
rapsolja till fritering
Ta bort blast och stock från blomkålen och riv resten på ett grovt rivjärn eller i matberedare.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt resten. Forma ca 25 bollar.
Värm rikligt med rapsolja i en gryta med tjock botten eller i fritös till 160 grader.
Fritera ca 6 bollar åt gången i 3-4 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Håll varmt i ugnen ca 100 grader och servera med sambalmajonnäs:
Blanda 1 dl majonnäs med 1 dl creme fraiche och 2 tsk sambal oelek, finhackad mynta eller koriander och lite limesaft eller citron.
Vi åt detta tillsammans med vitkålssallad. Det var gott!
Kommentarer
Trackback