Kardemummakaka
Jag hittade ett recept som tilltalade mig, på Erikas blogg http://vardagfest.blogspot.se/
MJUK KARDEMUMMAKAKA (LCHF)
100 g osaltat smör
20 g (1 msk) honung
5 ägg
2 dl creme fraiche
2 tsk hela kardemummakärnor
50 g (1 dl) mandelmjöl
50 g (1 dl) kokosnötsmjöl
8 g (0,5 dl) pofiber
1,5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Smält smöret tillsammans med honungen och låt det svalna. Vispa äggen fluffigt och blanda i smöret och creme fraichen. Mortla kardemummakärnorna. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i äggblandningen. Låt svälla ca 5 minuter. Smörj en 1,5 litersform och häll i smeten. Grädda 30-40 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Känn efter med en provsticka att kakan är färdig.
100 g osaltat smör
20 g (1 msk) honung
5 ägg
2 dl creme fraiche
2 tsk hela kardemummakärnor
50 g (1 dl) mandelmjöl
50 g (1 dl) kokosnötsmjöl
8 g (0,5 dl) pofiber
1,5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Smält smöret tillsammans med honungen och låt det svalna. Vispa äggen fluffigt och blanda i smöret och creme fraichen. Mortla kardemummakärnorna. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i äggblandningen. Låt svälla ca 5 minuter. Smörj en 1,5 litersform och häll i smeten. Grädda 30-40 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Känn efter med en provsticka att kakan är färdig.
''''''''''''''''
Jag har bakat den och tycker att den är god, speciellt som bakelse med lite sylt eller bär och grädde.
Kommentarer
Trackback