Portugisiska ugnsbakade ägg
Hittade detta goda recept i Hd förra helgen och har nu provat det och det tillhör nu våra favoriter.
6 portioner 45 min.
olivolja
3 paprikor, tunt skivade
1 rödlök, tunt skivad
3 tomater i klyftor
1 jalapeno, delad på längden
1 kruka basilika
2 msk färska oreganoblad eller 1 tsk torkad oregano
1½ tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
125 g Ricotta
6 ägg
2 dl riven ost med mycket smak
½ dl färskriven parmesan
salt, peppar
Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta (jag använde wokpannan) på medelvärme. Mjukstek paprika och rödlök tills de precis börjar få lite färg. Tillsätt tomater, vitlök, jalapeno, basilika, oregano, chili- och paprikapulver. Sänk värmen och fräs tills grönsakerna mjuknat. Ta bort jalapenon.
Häll upp blandningen i en ugnsfast form. Gör 6 gropar med baksidan av en sked. Klicka i en sked ricotta i varje, knäck sedan ett ägg i varje grop. Salta och peppra. Toppa med riven ost och parmesan.
Baka i 200 grader i ca 20 minuter.
Servera med rostat surdegsbröd.
I gratängen ovan har jag ½ sats och 4 ägg.
Kommentarer
Trackback