Snälla du som skrev en kommentar...

Du som skrev en kommentar i min blogg senaste dagarna, vill du vara snäll och skriva igen? Jag råkade klicka på 'ta bort' istället för att publicera. Jag skulle svara, men det gick ju inte då!
Så snälla du: skriv igen!
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Heej! Det var nog jag! :D Vad fint att du skrev ett alldeles speciellt inlägg tillägnat detta ;)
Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag skrev men ska göra ett försök :)
Jag såg att du hade en massa fina växter - exotiska sådana! Det lockar mig mycket :) Jag har själv Tamarindos, ska sätta kaffebönor i vår och har precis satt litchi. Jag är så nyfiken på bland annat din kiwiplanta och ananasplanta - har du köpt dem eller sått från egna frön? Jag satte ananasfrön i vår men de kom inte upp. Funderar på att stoppa ned några kiwifrön i vår och är sugen på en passionsplanta... Fick för mig att jag läst om att du har passionsplantor, men det kanske är nåt jag fått om bakfoten?

Och din Hibiskus - wow! Vad vacker den är! Jag har haft minst tre stycken men de har alltid slutat i komposten, antingen pga spinn eller att de tappat blad och till slut dött. Hur gör du för att få din så fin?

Jag bor i zon 3-4 och har kanske inte ultimata förhållanden för mina exotiska experiment men det har gått bra hittills. Vilken zon bor du i?

Gott nytt år!
Johanna

Svar: Tack för att du gillar min blogg! Och att du skrev igen!
Jag bor i zon 1.
Min kiwiplanta är köpt och ananasen är toppen på en köpt ananas. Jag har också provat att så ananasfrön, men utan att lyckas.
Jag sådde citronkärnor för 8-10 år sedan, men de har inte blommat, så av utrymmesskäl har jag gett upp. Jag har ett köpt citronträd som har gett en del frukt och jag har tagit sticklingar på den och dessa är nu 2 år och jag hoppas på blomning till våren.
Min passionsfruktplanta har jag drivit fram från en köpt frukt. Jag brukar få 1-3 frukter på sommaren.
Min senaste hibiskus köpte jag på rea, den hade blommat ut, men jag ville rädda den. Jag planterade om den, ställde den i växthuset och snart kom nya knoppar. Sen blommade den fint resten av sommaren, men den fick löss, så jag ställde ut den. Hibiskus får lätt ohyra, men dessa brukar försvinna när jag ställer ut blomman.
Lycka till med dina exotiska växter! Gott Nytt År!
Anki024a27 Akerö

2014-12-30 @ 19:49:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0