Skräpmat

Skräpmat har blivit vardagsmat för många och det är lite skrämmande, tycker jag!
 
Häromdagen läste jag bl. a. dessa rader på www.kostdoktorn.se

Vi vet att färdigmat ofta består av årsgammalt restkött från hela världens nedfrysta överskottslager och att kött från många olika länder och ett hav av olika misshandlade djur kan finnas i samma portion. Det är inte bara äckligt, det är dessutom en stor belastning på miljön när man räknar med transporter, matspill och förpackningar.

Det är barn och unga ur underklassen som i ökande utsträckning utvecklar fetma. En del småbarn är så felnärda att de troligen inte kommer att överleva sina föräldrar.

Vi är vad vi äter. Underklassen sätter i sig sådant som tidigare generationers husmödrar aldrig skulle kalla mat: vitt bröd, läsk och andra söta drycker, vanebildande snacks och skräpmat som vissa livsmedelsgiganter lurat konsumenterna att tro är billig mat.

 

Vilket framtidscenario! Skrämmande!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0