Kompost

 Vi har en sluten kompost till hönsgödsel och två trädgårdskomposter av kompostnät. Så har vi en roterande kompost till hushållsavfall och den är indelad i två fack.
 
Trädgårdskomposterna funkar mycket bättre nu sedan vi fick hönsen. De sprätter omkring i dessa en hel del och det innebär att jag inte behöver gräva om dem. Vi lägger nytt i den ena och låter den andra vila, den som vilar töms på våren. När den tömts, lyfter vi över det halvförmultnade från den nyaste och börjar om att fylla i den andra. På detta sättet får vi alltid förmultnad kompost till köksträdgården varje vår.
 
Den slutna komposten med hönsgödsel tömmer vi också på våren och sprider ut i köksträdgården och i rabatterna. Det gör verkligen nytta, allt växer så det knakar!
 
Den roterande komposten har två fack, ett som används till nytt avfall och ett som vilar. Det brukar gå 7-10 veckor tills vi tömmer den som vilat och sedan börjar vi om. Den här är ny för oss, vi har bara haft den i ½ år, så vi har inte hunnit lära oss riktigt hur mycket strömaterial vi ska ha i för att få den lagom fuktig ännu. Men det får vi säkert kläm på snart. Denna kompostjord är väldigt näringsrik.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0