Ansjovisrulle

Hittade detta receptet på Erikas LCHF: 
 
ANJOVISRULLE (LCHF)
Julbord: 10-12 pers
Som huvudrätt med sallad till: 4-6 pers

Omelett:
50 g smör
1 dl mandelmjöl eller 0,75 dl kokosnötsmjöl
5 dl vispgrädde
Lite anjovisspad
3 ägg
0,5 msk fiberhusk
0,5 tsk bakpulver

Fyllning:
2-3 gula lökar
1 burk anjovis (125 g)
1 dl hackad dill
150 g riven ost

Gör så här:
Omelett: Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Smält smöret i en kastrull och rör ner mandelmjölet (eller kokosnötsmjölet). Späd med grädden och lite anjovisspad. Låt sjuda ca 5 minuter och ta sedan kastrullen från värmen. Blanda fiberhusk och bakpulver och rör ner i äggulorna (detta ska inte göras i förväg, då sväller fiberhusken för tidigt). Rör ner ägguleblandningen i smörsmeten och blanda ordentligt. Vänd ner äggvitorna. Låt blandningen svälla 5-10 minuter. Fördela smeten i en långpanna (30x40 cm) på ett bakplåtspapper och grädda i ca 10-20 minuter i 250 grader. Låt omeletten svalna innan den stjälps upp.

Fyllning: Finhacka löken och smörstek den lätt. Ta stekpannan från värmen. Hacka anjovisfiléerna i små bitar och rör ner i löken. Tillsätt dill. Bred blandningen på omeletten. Strö över riven ost.

Rulle: Rulla ihop anjovisrullen rätt hårt och lägg rullen med skarven nedåt (Hit kan förberedas och frysas in, enklast genom att dela rullen i två delar). Gratinera i ca 20-30 minuter i 225 grader.
 
Det verkar så gott! Jag tänker prova det någon dag i höst och om det uppfyller förväntningarna, ska det stå på julbordet i år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0