Pepparkaksmuffins LCHF
Pepparkaksmuffins 12 stora muffins
2 dl sukrin
150 g smör
2 krm malen nejlika
2 krm malen ingefära
2 krm malen kardemumma
2 tsk malen kanel
6 ägg
2 dl creme fraiche och 1 dl yoghurt
3 tsk bakpulver
½ dl fiberhusk
1½ dl mandelmjöl
1½ dl kokosmjöl
Vispa sukrin och rumsvarmt smör poröst. Blanda ner kryddorna, rör ner ägg och creme fraiche blandat med yoghurt. Blanda ihop de torra ingredienserna innan de rörs ner i äggblandningen. Ställ 12 stora muffinsformar på en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda i 200 grader i 20 - 25 minuter. Låt svalna.
Förvara muffinsarna i frysen.
Extra gott med färskosttopping på:
Rör 200 g Philadelphiaost med ½ dl sukrin, spritsa krämen på toppen av varje muffins. Garnera med en valnöt.
Kommentarer
Trackback