Knäckebröd
Mitt nybakade knäckebröd:
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
3/4 msk salt
2 tsk sesamfrön
2 tsk linfrön
2 tsk stötta kumminfrön
8 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en deg. Låt jäsa ca 1 timme.
Rulla ut degen till en rulle och dela den i 15 bitar. Kavla ut varje del till en platt kaka, avsluta med ett par varv med kruskavel eller nagga med en nagg. Lägg på plåtar två och två och grädda i 200grader i varmluftsugn eller i 225 grader i vanlig ugn. Vänd bröden efter 6 minuter och grädda lika lnge på andra sidan. Om bröden inte är riktigt torra, så kan man lägga alla på en plåt och ställa in i ugnen på eftervärmen när alla är gräddade.
Dessa blev ganska mjöliga, eftersom jag använde en del mjöl vid utbakningen...
Kommentarer
Trackback