Rostad paprikasoppa
Nu har jag lagat soppa på en del av de gröna paprikorna och det blev så gott!
3 paprikor
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
ca 7 dl hönsbuljong
3 dl kaffegrädde
salt, peppar, några droppar tabasco
Värm ugnen till 225 grader. Dela paprikorna, kärna ur, lägg dem på en plåt och droppa över lite olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen ca 10 minuter. Färgen ska vara rostad, men inte bränd.
Ta ut dem ur ugnen och ställ åt sidan.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör utan att det tar färg. Tillsätt paprikan, rör om och fräs några minuter. Häll i buljong så det täcker. Koka upp, sänk värmen och låt puttra ca 10 minuter under lock.
Ta upp lök och paprika, mixa till en slät smet och häll tillbaka den i buljongen. Tillsätt grädde och låt soppan koka ihop ca 10 minuter utan lock. Krydda.
Smaklig spis!
Kommentarer
Trackback