1:a advent och recept på glögg
Annikas LCHF-glögg
Ingredienser 1 cm färsk ingefära 2 kanelstänger 3 pomeransskal (torkade) 2 tsk hel nejlika 1 tsk kardemummakärnor 2 dl okryddad sprit (vodka/brännvin) 2 tsk swetex/sukrin+
3 dl rött vin 1 apelsin 1,5 dl sukrin melis 0,25 dl mörk rom (valfritt)
Beskrivning 1. Skala ingefäran och skär den i bitar. Blanda samman ingefära, alla kryddor, swetex/sukrin+ och spriten i en skål. Ställ detta i kylen och låt dra i 4 dagar. 2. På dag fyra så skär du den tvättade apelsinen i klyftor. Sila spriten och ta bort alla kryddorna. Häll spriten i en kastrull. 3. Pressa apelsinsaften ur klyftorna och lägg även skalen i kastrullen. Tillsätt vin, sukrin melis och eventuellt mörk rom (valfritt). 4. Sjud blandningen i ca 10 minuter (den får inte koka). 5. Sila av glöggen och servera. Njut!