Brownies

 
Brownies

Antal 20 bitar

Ingredienser 3 ägg 1,5 dl sukrin 100 g smör 1 dl mjölk 1 dl mandelmjöl 0,25 dl BAKEPRO 0,25 dl fiberhusk 1,5 msk kakao 1,5 tsk bakpulver 1 dl hasselnötter/mandel/pecannötter 75 g mörk choklad

Glasyr 1 dl vispgrädde 100 g mörk choklad (70 – 85 %)

Beskrivning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret. 3. Rör ägg och sukrin fluffigt. 4. Tillsätt mjölken i smöret och blanda vätskan tillsammans med äggblandningen. 5. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. 6. Grovhacka nötterna och chokladen. Vänd ner i smeten och rör om. 7. Klipp ett bakplåtspapper till samma storlek som botten på långpannan (20×26 cm) och smöra fast pappret. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen, ca 35 minuter. 8. Låt kakan svalna. 9. Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen. Värm grädde och choklad på mycket låg värme. Rör hela tiden. 10. När all choklad smält, dra då kastrullen åt sidan och låt svalna. Glasyren blir då något trögflytande. 11. Låt kakan stå kallt och skär sedan i bitar. Garnera eventuellt med nötter.

Kakorna går jättebra att frysa in ifall ni inte vill äta allt på en gång. Ett annat tips är att skära kakorna i ännu mindre bitar, då blir det som små godisbitar och kakan räcker ännu längre. All baklycka! Imorgon tänkte jag skriva lite om bakning och LCHF – är det verkligen ok att baka och äta sött? Vad tycker du?

 

                                                                                                          Här hittar man receptet: www.annikarogneby.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0