Melon

Melonplantor får alltid bara hanblommor i början. Jag kollar varje dag efter honblommor, men de dröjer.
Det brukar vara detsamma med squash, först kommer bara hanblomor.
Melonplantorna är nu ca 80-100 cm höga och fortfarande ingen honblomma i sikte!


Kommentarer
Postat av: Cicci

Hej:)

Jag har några stora melonplantos men nu vet jag inte riktigt hur jag ska gå vidare....hur ansar jag dom hur ser man skillnad på han och hon blommor? ska man plocka bort hanblommorna?



Tack på förhand



MVH Cicci

2011-05-31 @ 22:51:41
Postat av: Anki

Jag plockar bort alla sidogrenar tills plantan når 1 m höjd, men bara de skott som ska bli grenar, inte blommorna. Först brukar hanblommorna komma, mina plantor är ca 1 m höga och har fått en hel del blommor, men alla är hanblommor. Honblommorna känns igen på att de har en minimelon bakom sig, ett fruktämne helt enkelt. Då brukar jag hjälpa till genom att ta av en hanblomma, vika undan kronbladen och "doppa" resten i honblomman. På det sättet blir blomman befruktad. Egentligen sköter ju insekterna om detta, men jag vill så gärna se en liten melon så tidigt som möjligt och därför hjälper jag till. Fast det är bara i början av säsongen, sedan får naturen sköta sig själv! Jag brukar få 2-4 meloner/planta.

Kom ihåg att stödja själva melonen medan den växer, annars finns risken att hela plantan rasar av vikten! Jag brukar virka nätkassar att binda upp frukterna i. Detta gäller så klart bara om du låter dina melonplantor växa på höjden, ligger de på marken kan du lägga något under själva frukten så den inte ligger direkt på jorden.

Lycka till med dina meloner!

2011-06-01 @ 07:41:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0