Chokladmousse
4 portioner
1 äggula
3 msk socker eller 2 msk agavesirap
1 msk kallt kaffe
100 g mörk choklad
250 g kesella
2 dl vispgrädde
Vispa äggula och socker/agavesirap vitt och pösigt. Rör i kaffet. Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i micron. Rör i choklad och kesella i äggsmeten. Vispa grädden lätt och vänd försiktigt ner den i smeten. Fördela moussen i portionsskålar och låt stelna i kylen minst 1 timme.
1 äggula
3 msk socker eller 2 msk agavesirap
1 msk kallt kaffe
100 g mörk choklad
250 g kesella
2 dl vispgrädde
Vispa äggula och socker/agavesirap vitt och pösigt. Rör i kaffet. Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i micron. Rör i choklad och kesella i äggsmeten. Vispa grädden lätt och vänd försiktigt ner den i smeten. Fördela moussen i portionsskålar och låt stelna i kylen minst 1 timme.
Kommentarer
Trackback