Ostpaj

 Ostpaj med lök och paprika  Lchf
 
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
40 g smör
1 ägg
 
Lägg alla torra ingredienser i en matberedare och mixa snabbt så det blandas. Tillsätt smöret i mindre bitar och mixa ihop. Lägg sist i ägget och kör till en jämn smet.
 
Låt degen vila ca 10 minuter, tryck sedan ut den i en pajform. Nagga botten med en gaffel och ställ kallt i ca 30 minuter.
 
Förgrädda pajskalet i 175 grader ca 10 minuter.
 
Fyllning:
1 hackad, gul lök
½ - 1 röd paprika
några skivor brieost eller 100 g smulad ädelost
3 ägg
250 g keso eller kesella
2 dl riven ost
salt, peppar
 
Fräs löken och blanda i hackad paprika, häll upp det frästa i det förgräddade pajskalet. Lägg på skivad brieost eller smulad ädelost. Vispa upp äggen, salta och peppra och blanda i keso eller kesella och 1 dl riven ost. strö riven ost över. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
 
Servera varm eller kall till rökt skinka, stekt korv eller på en buffé.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0