1:a advent och recept på glögg

 Redan första advent! Och snön ligger vit och fin på marken så vi får lite julstämning! Förr i tiden hade vi alltid bakat pepparkakor i god tid och så brukade vi äta några till glöggen efter julskyltningen. Nu för tiden hoppar vi över både pepparkakor och julskyltning, men glögg vill vi fortfarande ha. Fast vi väntar nog till Lucia och jag har hittat ett nytt recept som jag tänker prova.
 
www.annikarogneby.se kan man hitta detta och många andra recept.
 

Annikas LCHF-glögg

Ingredienser 1 cm färsk ingefära 2 kanelstänger 3 pomeransskal (torkade) 2 tsk hel nejlika 1 tsk kardemummakärnor 2 dl okryddad sprit (vodka/brännvin) 2 tsk swetex/sukrin+

3 dl rött vin 1 apelsin 1,5 dl sukrin melis 0,25 dl mörk rom (valfritt)

Beskrivning 1.  Skala ingefäran och skär den i bitar. Blanda samman ingefära, alla kryddor, swetex/sukrin+ och spriten i en skål. Ställ detta i kylen och låt dra i 4 dagar. 2. På dag fyra så skär du den tvättade apelsinen i klyftor. Sila spriten och ta bort alla kryddorna. Häll spriten i en kastrull. 3. Pressa apelsinsaften ur klyftorna och lägg även skalen i kastrullen. Tillsätt vin, sukrin melis och eventuellt mörk rom (valfritt). 4. Sjud blandningen i ca 10 minuter (den får inte koka). 5. Sila av glöggen och servera. Njut!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0