Grönsakschili

Jag tycker mycket om denna rätt. Här finns allt i samma gryta; färs med en massa grönsaker. Det går fort att laga och sen är det bara att servera med lite sallad. Bönorna kan uteslutas om man vill. Särskilt gott blir det så klart med grönsaker från egen odling!

4 portioner

2 vitlöksklyftor
1 purjolökar
1 gul lök
2 paprikor
300 g squash
400 g nötfärs
1-2 msk smör
1 burk krossade tomater, 400g
2 msk tomatpuré
1 tsk rosmarin
3 tsk chilipulver
1 köttbuljongtärning
1 burk vita bönor eller kidneybönor,
400 g eller 6 dl hemkokta
salt, peppar
ev. färsk rosmarin

Skala och hacka vitlök och gul lök. Strimla pujon och kärna ur paprikorna. Skär paprika och squash i bitar.
 Stek färsen i smöret i en stekpanna. Lägg i vitlök och gul lök och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Lägg i purjo, paprika, squash, tomater, tomatpuré, rosmarin och chilipulver. Smula över buljongtärningen. Skälj bönorna i kallt vatten och rör ner i grytan. Låt allt koka i 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Strö ev. över färsk  rosmarin. Servera med sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0